Proiecte

Instalarea panourilor de acoperiş curbate

Neptunus este specialistul în proiectarea, construcţia şi închirierea de corturi pentru evenimente şi clădiri demontabile. De la 10 m² la 20.000 m² sau chiar mai mult, de la categoria standard la cea de lux. Pentru montarea rapidă şi sigură a panourilor lungi, Neptunus a căutat un dispozitiv de ridicat cu vid special.

Mai mult despre acest proiect

Firma avea nevoie de un dispozitiv de ridicat cu vid care să permită montarea într-o singură operaţie a panourilor de acoperiş tip sandwich de până la 24 metri. Dispozitivul de ridicat cu vid trebuia să poată fi ajustat rapid şi uşor la lungimea panourilor sandwich. O altă cerinţă a fost ca panourile să poată fi montate atât drept, cât şi într-o formă curbată în sus.

Pentru a răspunde cerinţelor de proiectare, VIAVAC, în colaborare cu directorul executiv al Neptunus, Hans Eijlers, a dezvoltat un dispozitiv de ridicat cu vid cu o traversă telescopică pentru ajustarea distanţei ventuzei la diferite lungimi de panou.

Pentru instalarea panoului într-o curbă, s-a conceput la capăt o suspensie reglabilă în înălţime. Aceasta permite curbarea panoului în funcţie de lungime.

Pentru o utilizare uşoară, dispozitivul este prevăzut cu un sistem de vid dublu, care nu necesită utilizarea de accesorii de siguranţă suplimentare, iar mecanismul de direcţie este prevăzut cu o telecomandă fără fir.Pentru transportarea dispozitivului de ridicat cu vid, un cadru special este prevăzut cu un suport suplimentar pentru traversa lungă, cu ajutorul căruia utilajul poate fi transportat uşor de la un proiect la altul.

Mai puţin despre acest proiect

În cazul acestui proiect se aplică CladBoy CB5.

Instalarea panourilor de acoperiş tip sandwich de 22 m lungime

Dispozitivul de ridicat cu vid VIAVAC este utilizat pentru instalarea panourilor de acoperiş tip sandwich din vată minerală bazaltică de 22 m lungime. Panourile (care pot avea o grosime de 150 mm) cântăresc 450 kg. Pentru acest proiect, se utilizează dispozitivul CladBoy CB5 cu tehnologie de vid dublu.

Mai mult despre acest proiect

Sigur şi eficient
Din cauza greutăţii proprii considerabile combinate cu lungimea panourilor, se folosesc ventuze intermediare suplimentare pentru o bună distribuţie a greutăţii. Pentru echipa de montaj, utilizarea dispozitivului de ridicat cu vid VIAVAC a reprezentat o metodă eficientă de instalare a panourilor lungi.

Mai puţin despre acest proiect

În cazul acestui proiect se aplică CladBoy CB5.

Installation of roof and wall panels for a cold store

For the installation of sandwich roof and wall panels of the cold store building, different VIAVAC vacuum lifters were used. CladBoy CB4 was used for the roofing, and CladBoy compact for the wall panels. The installation work was done by KIM Nederland of Apeldoorn.

The cold store is composed of a 40 m high steel structure with sandwich panels for the roof. The façade has a thickness of 20 cm and panels up to a length of 19 m.

Mai mult despre acest proiect

Strict safety requirements on the construction site

For this project, very strict requirements were set concerning safety on the construction site and the working conditions for the employees. The use of VIAVAC vacuum lifters, among other things, made it possible to install the very long and heavy sandwich panels in a safe and efficient way.

The cold store has more than 21,000 pallet places and a fully automated logistics throughput system at an operating temperature of -17 degrees.

Mai puţin despre acest proiect

Instalarea de panouri la un depozit frigorific

Pentru montarea panourilor de acoperiş şi de perete la depozitul frigorific au fost utilizate diferite dispozitive de ridicat cu vid VIAVAC. CladBoy CB4 a fost utilizat pentru panourile de acoperiş, iar CladBoy compact pentru panourile de perete. Lucrările de montaj au fost executate de KIM Nederland din Apeldoorn.

Depozitul frigorific este alcătuit dintr-o structură de oţel de 40 m înălţime şi acoperiş din panouri tip sandwich. Faţada are o grosime de 20 cm şi panouri de până la 19 m lungime.

Mai mult despre acest proiect

Cerinţe stricte de siguranţă pe şantier
Pentru acest proiect s-au stabilit reguli stricte privind siguranţa pe şantier şi condiţiile de muncă pentru angajaţi. Utilizarea dispozitivelor de ridicat cu vid VIAVAC a contribuit la montarea eficientă şi în siguranţă a panourilor tip sandwich de mare lungime şi greutate.

Depozitul frigorific are peste 21.000 de locuri pentru paleţi şi un sistem logistic de transfer complet automatizat la o temperatură de funcţionare de -17 grade.

Mai puţin despre acest proiect

În cazul acestui proiect se aplică CladBoy CB4.

Noul depozit central Henkel

CladBoy compact GB2-375 a fost utilizat cu succes pentru instalarea pereţilor noului depozit central al firmei Henkel. Depozitul central este cel mai mare centru de depozitare complet automatizat din lume, cu o suprafaţă utilă de 16.000 m² cu 10 etaje şi o capacitate de 90.000 locuri pentru paleţi.

Mai mult despre acest proiect

Efort minim necesar
Faţadele, alcătuite din panouri tip sandwich cu izolaţie din vată minerală bazaltică, au fost furnizate şi asamblate de firma Brucha. Acest dispozitiv compact de ridicat cu vid este prevăzut cu un sistem de vid dublu care nu necesită protecţie suplimentară anti-cădere. Datorită acestui lucru, panourile sandwich foarte grele (circa 300 kg şi o lungime de circa 12 m) au putut fi instalate rapid şi eficient, cu un minim de personal.

Mai puţin despre acest proiect

În cazul acestui proiect se aplică CladBoy compact GB2-375.

Glass installation in office building ‘The Edge’

The most sustainable office building in the world is found on the Zuidas in Amsterdam. With more than 13,000 m² of glass on the facade, the building is a real eye-catcher for travellers on the A10 motorway. For the installation of the facade,  the firm Rollecate was searching for a multifunctional vacuum lifting tool for installing the glass elements of different shapes and dimensions on an incline. The solution they selected was the VIAVAC GBX.

Mai mult despre acest proiect

Radio remote control
The radio remote control saved a great deal of time as well as the use of extra aerial platforms. Upon conclusion of the project, the head contractor Henk Hakman expressed his satisfaction: ‘The VIAVAC GBX was the right solution for this project and fully met our expectations.’

Mai puţin despre acest proiect

Instalare panouri de sticlă la clădirea de birouri “The Edge”

Cea mai sustenabilă clădire de birouri din lume se află în Amsterdamse Zuidas. Cu peste 13.000 m² de sticlă pe faţadă, clădirea este o veritabilă atracţie pentru cei care călătoresc pe autostrada A10. Pentru asamblarea pereţilor, firma Rollecate a căutat un dispozitiv de ridicat cu vid multifuncţional pentru instalarea unor elemente de sticlă de diferite forme şi dimensiuni pe pantă înclinată. Soluţia pe care a ales-o a fost dispozitivul VIAVAC GBX.

Mai mult despre acest proiect

Radiocomandă
Radiocomanda economiseşte foarte mult timp şi evită utilizarea nacelelor cu braţ foarte înalt . La finalizarea proiectului, antreprenorul Henk Hakman şi-a exprimat satisfacţia: “Dispozitivul VIAVAC GBX a fost soluţia potrivită pentru acest proiect şi ne-a îndeplinit întru totul aşteptările.”

Mai puţin despre acest proiect

În cazul acestui proiect se aplică VIAVAC GBX2.

 

 VIAVAC ® este o marcă comercială înregistrată