0799 842 822

Phone

Circuit singular sau circuit dublu?

Directivele CE EN 13155 cer un sistem adițional de siguranță atunci cand un dispozitiv de ridicat cu vid este folosit. Acesta se poate obține prin doua modalități:

  • 1. Circuit singular de vid cu chingi suplimentare pentru protectie.
  • 2. Circuit dublu independent de vid.

Circuit singular de vid
Toate ventuzele sunt conectate la 1 circuit singular de vid, capacitatea de ridicare este suma capacitaților de ridicare a fiecarei ventuze. Sistemul de siguranță adițional este creeat prin utilizarea chingilor.

Circuit dublu independent de vid
Fiecare circuit este conectat separat la fiecare pereche de ventuze si este capabil sa susțină de 2 ori capacitatea maximă de ridicare. Dacă 1 circuit nu merge, celălalt va susține in siguranță încărcătura atașată și automat se vor porni alarmele acustice si vizuale.

La acest sitem de circuite nu este necesar utilizarea chingilor.

Avantaje:
+Nu se uită utilizarea sistemelor adiționale de siguranță deoarece este automat.
+Se salvează timp de lucru.

Dezavantaje:
-Se utilizează mai multe ventuze pentru aceeasi capacitate de ridicare.
-Este mai costisitor din cauza dublării componentelor.

Pentru panouri sandwich:
In cele mai multe cazuri se pot utiliza ca sistem adițional de siguranță chingile iar din acest motiv puteți alege un dispozitiv cu circuit singular.

Totuși, noi recomandăm un dispozitiv de ridicat cu vid cu circuit dublu deoarece puteți reduce timpul de lucru și noi credem că acesta este viitorul.

Pentru sticlă:
Din cauza diferitelor modele de sticlă și în unele cazuri imposibilitatea utilizării unui sistem adițional de siguranță, noi vom recomanda mereu un dispozitiv de ridicat cu vid cu circuit dublu.