0799 842 822

Phone

Nieuws

Cum funcționează dispozitivele de ridicat cu vid?

Ventuzele – utilajele de ridicare cu vid sunt sisteme de ridicare a elementelor de construcție. Sunt posibile diverse aplicații. Există sisteme de ridicare cu vid pentru panouri, sticlă, piatră, lemn și multe alte utilizări specifice.
Citiţi mai mult

Vidul face posibilă ridicarea elementelor grele. În industria noastră numim echipamentul ridicat „sarcina”. Sistemele de ridicare cu vid sunt ajutorul indispensabil al echipei de construcții. Sarcina literală și figurativă cade de pe umeri. Dar nu vă faceți griji, cu ventuzele noastre, sarcina nu cade niciodată! Datorită circuitului nostru cu dublu vid, sarcina este asigurată dublu. Dacă unul dintre circuite eșuează, există un al doilea circuit pentru a transporta întreaga sarcină.

Cum ridică o sarcină un sistem de ridicare cu vid?

Un termen care este folosit de multe ori atunci când vorbim despre vid este „aspirație”. O ventuză se atașează de un obiect. De fapt, acest lucru nu este pe deplin adevărat. Lucrul cu vidul are totul de-a face cu presiunea internă și externă. De fapt, o ventuză ar trebui numită „cupă de presiune”.

Cum funcționează presiunea internă și externă?

Peste tot pe pământ există molecule care zboară în jur. Când aveți un pahar gol și se răstoarnă cu capul în jos, aceste molecule se răsucesc în jurul paharului. În interiorul sticlei, aceste molecule se lovesc de peretele sticlei. În exteriorul sticlei, cât mai multe molecule lovesc peretele sticlei cu aceeași viteză. În această situație, presiunea interioară și exterioară este egală.
Când moleculele sunt aspirate în interiorul paharului, raportul se schimbă. Presiunea exterioară tocmai a devenit mai mare decât presiunea din interior spre exterior. Paharul pare aspirat, dar de fapt este presat în jos.

Moleculen tijdens toepassing vacuüm hefsysteem

Cum funcționează acest lucru cu sistemele de ridicare cu vid?

Sistemele de ridicare cu vid funcționează la fel ca în exemplul de mai sus. Sistemul de ridicare este setat împotriva unei sarcini. Apoi se creează o situație în care presiunea exterioară este mai mare decât presiunea din „ventuză”. Moleculele sunt aspirate de sistemul de ridicare cu vid și sarcina este presată în jos. Circuitul din interiorul ascensorului de vid este etanș la aer, astfel încât presiunea exterioară să rămână mai mare. Din acest moment, sarcina poate fi ridicată.

Pentru mai multe întrebări despre sistemele de ridicare cu vid, vă rugăm să ne contactați. În calitate de specialiști în ridicarea elementelor cu ajutorul vidului, vă vom ajuta cu plăcere să vă ridicați sarcina. De asemenea, suntem deschiși pentru cereri speciale.

Mai puţin
Înapoi la început

VIAVAC GBX: instrument de ridicare versatil pentru elemente de sticlă de până la 800 kg

VIAVAC GBX se caracterizează prin versatilitatea și ușurința de utilizare. Acest instrument de ridicare cu vid, cu o capacitate maximă de ridicare de 800 kg, poate fi configurat în 6 moduri diferite și, prin urmare, este potrivit pentru amplasarea unei mari varietăți de dimensiuni și forme de sticlă. În plus, este posibil să fixați dispozitivul în unghiul preferat, astfel încât elementele de sticlă înclinate să poată fi plasate cu ușurință și în siguranță.
Citiţi mai mult

Pe parcursul dezvoltării, sa acordat multă atenție ușurinței utilizatorului și siguranței muncii. În plus față de construcția sa robustă și solidă, dispozitivul este echipat cu circuitele de vid dublu impuse de lege. VIAVAC GBX vine standard într-o cutie solidă de transport și, prin urmare, este ușor de transportat. VIAVAC GBX este disponibil opțional cu o telecomandă fără fir.

Mai puţin
Înapoi la început

Husă de protecție la îndemână CladBoy

Expunerea prelungită la ploaie, zăpadă și lumina soarelui își are efect. VIAVAC are acum un capac de protecție la îndemână care protejează eficient CladBoy, împreună cu componentele sale de expansiune, de elemente.
Citiţi mai mult

Elementul de fixare la îndemână cu velcro face posibilă fixarea și îndepărtarea acestuia în cel mai scurt timp.

Un must have dacă doriți să vă păstrați instrumentele în stare bună

Mai puţin
Înapoi la început

Meld u aan voor onze nieuwsbrief